Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Uitspraak CBb in zaak wegens verstrekken van onjuiste informatie

Bij besluit van 5 augustus 2009 heeft de NMa appellante een boete opgelegd, omdat zij bij de melding van een voorgenomen concentratie onjuiste gegevens heeft overgelegd en daarmee artikel 73 Mededingingswet heeft overtreden. Appellante heeft het bestaan van twee van haar dochterondernemingen verzwegen, terwijl deze eveneens actief waren op de markten waarop de fusie betrekking heeft. Pas nadat de NMa op de hoogte was van de dochterondernemingen via de Kamer van Koophandel, heeft appellante juiste gegevens overgelegd.

Bij uitspraak van 14 mei 2013 heeft het CBb overwogen dat de NMa dient uit te kunnen gaan van de juistheid en volledigheid van de bij de melding aangeleverde gegevens. Dat appellante later (alsnog) de juiste en volledige gegevens heeft aangeleverd, doet er niet aan af dat een overtreding is begaan en dat het belang dat artikel 73 Mw beoogt te beschermen, daarmee is geschonden.

Deze uitspraak is onherroepelijk.

 

Meer in deze zaak