Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM waarschuwt voor reiswebsite eDreams

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor de Spaanse reisaanbieder eDreams. Op zijn website biedt het bedrijf aan Nederlandse consumenten goedkope vliegtickets aan naar verschillende internationale bestemmingen, waarbij niet alle onvermijdbare kosten in de geadverteerde prijs zitten. De tickets van deze aanbieder komen  als goedkoopste uit de bus op vergelijkingssites. Maar tijdens het boekingsproces op de website komen er kosten bij waar de consument niet omheen kan en waarvan de hoogte vooraf niet gemeld wordt. De totale prijs van het ticket wordt pas aan het einde van het boekingsproces duidelijk. De consument is aanzienlijk duurder uit dan verwacht en kan het ticket niet boeken tegen de prijs waarmee wordt geadverteerd.

Hiermee overtreedt het bedrijf de regels voor het transparant vermelden van reisprijzen. Het beschadigt ook het vertrouwen van consumenten. Bovendien verstoort het bedrijf hiermee het gelijke speelveld in de reisbranche waarvoor ACM zich al geruime tijd inzet.

Eerder dit jaar oordeelde de Reclame Code Commissie al dat verschillende reclameuitingen van eDreams in strijd waren met de Reclamecode Reisaanbiedingen. Het bedrijf reageerde niet op deze uitspraak. Ook op diverse verzoeken van ACM heeft het bedrijf niet gereageerd.

Omdat dit buitenlandse bedrijf niet reageert op verzoeken om de overtredingen te beëindigen en om verdere schade voor consumenten te voorkomen, waarschuwt ACM voor deze reisaanbieder.

Meer informatie voor consumenten over reisprijzen op ConsuWijzer.nl