Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Ondernemer en last van oneerlijke concurrentie door een overheid?

U bent ondernemer en u heeft last van oneerlijke concurrentie door een overheid. Een gemeente zet bijvoorbeeld kosteloos haar eigen vrachtwagens in voor het inzamelen van bedrijfsafval. Dat mag niet volgens de wet Markt en Overheid. Overheden moeten alle kosten doorberekenen in de prijs als zij de markt opgaan.

In deze folder leest u wat de regels zijn waar overheden zich aan moeten houden als zij concurreren met bedrijven. En ook wat u kunt doen als u een klacht heeft over een overheid. Laat uw collega’s deze folder ook lezen!

Hoe kunt u ACM helpen bij het opsporen van overtredingen?

U kunt ACM helpen bij het opsporen van overtredingen. Dien via onze website een tip in over overheden die zich niet aan de gedragsregels van de wet Markt en Overheid houden.

Wat kan ACM doen tegen overtredingen?

ACM zal bij concrete tips onderzoeken of overheden de regels overtreden. De toezichthouder kan in zo’n geval een zogenaamde 'last onder dwangsom’ opleggen.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook