Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Koningin Máxima opent congres ACM over innovatie en toezicht

Op vrijdag 20 juni opent Hare Majesteit Koningin Máxima het internationale congres ‘Innovatie in toezicht, toezicht en innovatie’ van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Koningin Máxima spreekt in haar rol als Speciale pleitbezorger van de VN voor inclusieve financiering voor ontwikkeling van mensen in arme landen. De Koningin zal het thema van het congres verbinden met haar ervaringen en innovaties bij inclusieve financiering.

ACM bestaat één jaar en organiseert daarom dit internationale congres. Het congres gaat over innovaties in toezicht zoals het bijeenbrengen van verschillende toezichttaken in één organisatie. Maar ook over de vraag hoe toezichtorganisaties kunnen bijdragen in het stimuleren van innovaties bij bedrijven, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid. Op het congres gaat ACM de dialoog aan met de nationale en internationale gasten en worden nieuwe inzichten en ontwikkelingen gedeeld die direct te maken hebben met toezicht op economische markten.

Internationale sprekers

Cass Sunstein, professor op de Harvard Universiteit (VS) en bekend van het boek ‘Nudge’, spreekt de deelnemers van het congres toe over het gebruik van gedragskenmerken in toezicht en hoe je consumenten kunt aansporen tot bepaald gedrag. Bill Kovacic, voormalig hoofd van de mededingingsautoriteit in de Verenigde Staten spreekt over het opzetten van een effectieve organisatie voor toezichthouders. Annet Aris, professor strategie van universitaire opleiding INSEAD (Frankrijk) zet op een rij wat innovatieve ontwikkelingen betekenen in specifieke markten en Charles Leadbeater, voormalig adviseur van Tony Blair, kijkt met de congresdeelnemers naar trends en ontwikkelingen in de maatschappij en legt de link naar toezicht.

Het congres is voor genodigden.

Meer informatie over het congres