Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM gaat verder met reacties Agenda 2014-2015

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de reacties op de Agenda 2014-2015 binnen. Op 5 februari 2014 heeft ACM de zes thema’s bekend gemaakt waar zij zich de komende twee jaar in het bijzonder op gaat richten. Via de website denkmee.acm.nl hebben belangstellenden zes weken lang kunnen reageren op vragen en stellingen rondom deze thema’s. Met deze input scherpt ACM haar aanpak rondom deze thema’s aan.

“Bruikbare reacties”

Bestuursvoorzitter Chris Fonteijn: “Het is de eerste keer dat wij op deze wijze over Agenda in gesprek zijn gegaan. In totaal hebben 173 mensen de moeite genomen om met ons mee te denken over de thema’s op onze Agenda. Dat waardeer ik. Ik vind het belangrijk om te horen of wat wij voor deze thema’s in het vizier hebben, daadwerkelijk de grootste problemen voor bedrijven en consumenten zijn. Er waren interessante dialogen te zien over heel diverse onderwerpen. We hebben bruikbare reacties binnengekregen, variërend van nuttige informatie over levertijden bij webwinkels tot concrete tips over vermoedelijke kartels. Daar gaan we mee verder.”

Thema’s op de Agenda 2014-2015

De thema’s op de ACM Agenda 2014-2015 zijn gekozen op basis van klachten bij ConsuWijzer, gesprekken met bedrijven en consumentenorganisaties, signalen uit de media en eigen onderzoek. Dit zijn:

Over dit laatste thema doet ACM op dit moment nog onderzoek. Daarom start de online discussie over de bancaire sector pas na de zomer. Belangstellenden kunnen dan weer reageren via denkmee.acm.nl.