Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Informatiekaart ACM geeft overzicht beoordeling fuseren of samenwerken in ziekenhuiszorg

De Autoriteit Consument & Markt heeft samen met de Argumentenfabriek een informatiekaart gemaakt over de beoordeling van fusies en samenwerkingen van ziekenhuizen.

Belangrijk is dat ACM fusies of samenwerkingen van ziekenhuizen op grond van dezelfde criteria beoordeelt. Daar was in de praktijk onduidelijkheid over.

In het werk van ACM staat de consument centraal en ACM kijkt of na een fusie of samenwerking de kwaliteit, betaalbaarheid en toegankelijkheid van de zorg behouden blijft. Voor alle betrokkenen bij de voorbereiding van een fusie of samenwerking van ziekenhuizen is de informatiekaart een handig hulpmiddel.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.