Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Oordeel tariefdifferentiatie KPN voor de dienst ILL DWDM (HKWBT/HL)

KPN heeft aan ACM voorgesteld om een termijnkorting van 3% voor glasvezeldiensten (ILL DWDM) voor zakelijke eindgebruikers te introduceren. ACM oordeelt dat deze vorm van tariefdifferentiatie is toegestaan.

Achtergrond 

Vanwege de dominante positie van KPN op de markt voor hoge kwaliteit wholesale breedband toegang en huurlijnen (HKWBT/HL) heeft ACM KPN verboden om op deze markt dezelfde diensten tegen verschillende tarieven aan afnemers aan te bieden of te leveren (tariefdifferentiatie). KPN mag wel tariefdifferentiatie toepassen als zij kan aantonen dat dit de concurrentie niet belemmert. Dit dient te worden goedgekeurd door ACM. 


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.