Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Samenwerkingsprotocol tussen ACM en Stichting Infofilter

ACM en Stichting Infofilter hebben voor de tweede maal een samenwerkingsprotocol gesloten dat ACM helpt de wettelijke regels rond telemarketing te handhaven.

Het is verboden om consumenten telefonisch te benaderen die staan ingeschreven in het Bel-me-niet Register. Het eerste samenwerkingsprotocol was gesloten op 1 oktober 2009 en vervalt met dit nieuwe protocol. Infofilter is per 1 oktober 2012 door het ministerie van Economische Zaken opnieuw aangewezen als de beheerder van het wettelijk Bel-me-niet Register ( https://www.bel-me-niet.nl/).

In het samenwerkingsprotocol is onder andere de procedure geregeld rond informatievragen van ACM aan de directeur van het Bel-me-niet Register. Daarnaast zijn duidelijke afspraken gemaakt over de rolverdeling tussen de beheerder en ACM bij informatievoorziening aan consumenten en bedrijven over het register en over de telemarketingregelgeving. 
 

Documenten

Samenwerkingsprotocol tussen ACM en Stichting Infofilter (PDF - 136.69 kB)