Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Henk Don gekozen in bestuur IRG-Rail

Henk Don wordt namens ACM per 1 januari 2014 vice-voorzitter, en per 2015 voorzitter, van de Independent Regulators Group - Rail (IRG-Rail). De leden van IRG-Rail hebben dit op 14 oktober 2013 met unanieme stemmen besloten op hun jaarvergadering in York (UK).

In het netwerk van IRG-Rail zijn 22 onafhankelijke Europese toezichthouders op het spoor verenigd. IRG-Rail heeft als doel de regulering op het spoor meer met elkaar in overeenstemming te brengen en onderling best practices uit te wisselen.

IRG-Rail is voor ACM belangrijk omdat het netwerk een contactpunt is voor beleids- en regelmakers binnen Europa.

Henk Don: “Binnen het netwerk van IRG-Rail kan ACM als toezichthouder op het spoor met collega-toezichthouders overleggen over de invulling en gevolgen van nieuwe wetgeving. Gezamenlijk kunnen we onze kennis inbrengen in Europese wetgevingsprocessen. Bovendien kunnen we via IRG-Rail de spoormarkt binnen de EU beter leren kennen. Dat is voor een klein land als Nederland bij uitstek van belang voor spoorgoederenvervoer en voor passagiersverbindingen.”

Meer informatie over IRG-Rail