Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Lannoo Meulenhoff en WPG Uitgevers mogen samen e-books verhuren

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) keurt de samenwerking goed van uitgevers Lannoo Meulenhoff en de WPG Uitgevers om samen e-books te gaan verhuren aan consumenten. De bedrijven gaan hiervoor samen een nieuwe onderneming oprichten. ACM heeft geen aanwijzingen gevonden voor een mogelijke machtspositie op de e-bookmarkt door deze samenwerking.

Chris Fonteijn, bestuursvoorzitter van ACM: ‘De markt voor e-books is sterk in opkomst én in beweging. De beide uitgevers hebben op dit moment een gering aandeel in de verkoop en verhuur van e-books  aan consumenten. In deze markt met flinke concurrentie willen deze twee uitgevers hun papieren én e- boeken via veel meer kanalen gaan verkopen en verhuren dan alleen via hun eigen nieuwe online dienst voor het verhuren van e-books.’  Ook willen deze uitgevers boeken van andere uitgevers gaan aanbieden via hun nieuwe online dienst om consumenten een zo breed mogelijk aanbod te bieden. Het is daarom niet de verwachting dat de samenwerking zal leiden tot een dominante positie op de markt van e-books.