Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Meer onderzoek nodig naar fusie Haagse ziekenhuizen

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft besloten dat voor de fusie tussen Stichting Bronovo-Nebo en Stichting Medisch Centrum Haaglanden een vergunningsaanvraag is vereist.

Na de fusie zouden er twee grote combinaties van ziekenhuizen in Den Haag en omstreken overblijven. De Bronovo-MCH combinatie en de HagaZiekenhuis-Reinier de Graaf combinatie. Een belangrijke vraag in het vervolgonderzoek is of de zorgverzekeraars in staat blijven om  de belangen voor hun verzekerden op het gebied van kwaliteit en prijs te waarborgen. Hierover verschillen de inzichten van verzekeraars.
Chris Fonteijn, bestuursvoorzitter van ACM: “De standpunten van zorgverzekeraars en patiëntenverenigingen spelen een belangrijke rol in onze beoordeling van fusies tussen ziekenhuizen. Uit het tot nu toe verrichte onderzoek blijkt dat de meningen van de zorgverzekeraars verdeeld zijn. Extra onderzoek is nodig om hier meer duidelijkheid over te krijgen.”
Als de ziekenhuizen besluiten een vergunning aan te vragen, volgt een nader onderzoek door ACM naar de gevolgen van de fusie voor patiënten en zorgverzekeraars.