Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit op bezwaar: geen afgifte 0800/0900-nummers voor op de plank

ACM heeft ook na bezwaar besloten geen 0800/0900-nummers af te geven aan een telecombedrijf, omdat deze ter vorming van een voorraad zouden dienen. 0800/0900-nummers worden alleen afgegeven als er een specifiek verzoek voor een concrete dienst wordt ingediend, niet om op de plank te bewaren voor eventueel toekomstig gebruik.

0800/0900-nummers zijn een schaars goed. In dit specifieke geval heeft een bedrijf expliciet aangegeven 0800/0900-nummers aan te vragen om in voorraad te houden. Dit zou niet passen binnen de opdracht die ACM met artikel 4.3 van de Telecommunicatiewet heeft. ACM moet er bij afgifte zorg voor dragen dat een nummer conform het nummerplan gebruikt gaat worden en dat het daadwerkelijk gebruikt gaat worden.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.