Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Uitspraak rechtbank op beroep Special-T Workwear B.V.

OPTA heeft in oktober 2010 Special-T Workwear BV boetes van in totaal € 25.000 euro opgelegd voor het overtreden van het spamverbod. OPTA is Special-T op het spoor gekomen, dankzij klachten die ingediend zijn bij www.spamklacht.nl.

Special-T heeft ongevraagde fax- en e-mailberichten verzonden met een commercieel doel zonder dat daarvoor voorafgaand toestemming van de ontvangers was verkregen. Ook ontbrak in de e-mailberichten veelal een geldige afmeldmogelijkheid. Tegen deze boetes heeft Special-T bezwaar gemaakt.

OPTA heeft dit bezwaar begin 2011 ongegrond verklaard. Special-T heeft vervolgens beroep ingesteld bij de rechtbank Rotterdam. De rechtbank Rotterdam heeft op 11 juli 2013 het beroep ongegrond verklaard. Wel verlaagt zij de opgelegde boetes omdat tussen de besluiten van OPTA en de uitspraak een erg lange periode heeft gezeten. De boetes zijn door de rechtbank daarom gematigd tot een bedrag van € 21.250,00.

Special-T kan tegen deze beslissing nog in hoger beroep gaan bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven.

Meer informatie