Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Annetje Ottow, voormalig vicevoorzitter OPTA, in bestuur van nieuwe Britse toezichthouder

Prof. Annetje Ottow is per 1 oktober 2013 benoemd als non-executief bestuurslid van de Competition and Markets Authority (CMA). De CMA ontstaat uit de fusie van twee Britse mededingingsautoriteiten, de Competition Commission en de Office of Fair Trading. Deze nieuwe autoriteit wordt formeel op 1 oktober 2013 opgericht met als voornaamste doel de concurrentie te stimuleren in het belang van de consument. Het bestuur van de CMA bestaat uit een vijfkoppig dagelijks bestuur en zeven non-executieve leden. Het is de bedoeling dat de CMA op 1 april 2014 volledig operationeel is.

Ottow (47) is hoogleraar economisch publiekrecht aan het Europa Instituut van de Universiteit Utrecht. Haar onderzoeksbelangstelling ligt op het gebied van regulering en handhaving van de markt en de overheid, mededingingsrecht en het toezicht op gereguleerde sectoren. Voorheen was zij vicevoorzitter van het college van de OPTA, de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit. Tot de samenvoeging van OPTA met de Consumentenautoriteit en Nederlandse Mededingingsautoriteit tot de Autoriteit Consument & Markt op 1 april jl., heeft zij zich met name beziggehouden met de strategie van deze nieuwe toezichthouder.