Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

REMIT Consultatie over publicatie inside information

Publicatie van inside information op een centraal platform

REMIT is Europese wetgeving gericht op het voorkomen van marktmisbruik op de elektriciteits- en gasmarkten. REMIT verbiedt het handelen met voorwetenschap (inside information). Voorwetenschap is informatie aangaande de productie, consumptie en transport van elektriciteit of gas, die prijzen op groothandelsmarkten kan beïnvloeden. Marktpartijen in het bezit van voorwetenschap zijn verplicht deze te publiceren, bijvoorbeeld op hun eigen website.

Marktpartijen zouden wellicht gebaat zijn bij een centraal platform voor de publicatie van voorwetenschap en ACM wil daarom marktpartijen in Nederland consulteren over de mogelijke opzet van een centraal (nationaal) platform voor de publicatie van voorwetenschap.

Meer informatie over REMIT

Het consultatiedocument kunt u hieronder downloaden. U kunt uw reactie tot 30 augustus 2013 sturen naar DE-consultation [at] acm [punt] nl. ACM dankt u alvast voor de moeite.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.