Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

NMa: HagaZiekenhuis en Reinier de Graaf Groep mogen fuseren

Stichting HagaZiekenhuis en Stichting Reinier de Graaf Groep in de provincie Zuid-Holland mogen fuseren van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). De toezichthouder constateert dat de concentratie geen negatieve effecten heeft voor de concurrentie. ,,Er blijven voldoende andere ziekenhuizen over waar patiënten naar toe kunnen gaan als zij niet tevreden zijn over het aanbod van het HagaZiekenhuis en/of de Reinier de Graaf Groep”, zegt Henk Don, bestuurslid van de NMa.

Ook na de fusie blijven er in de regio voldoende ziekenhuizen over die de concurrentie aankunnen met de beoogde fusiepartners en er is bij deze ziekenhuizen voldoende capaciteit om eventuele extra patiënten op te vangen. Dit beeld wordt ondersteund door alle bevraagde ziekenhuizen en zorgverzekeraars.

Bij het onderzoek naar het effect van de concentratie heeft de NMa onder meer de reistijden en patiëntstromen in kaart gebracht tussen de fusiepartners en naar andere ziekenhuizen. Daarnaast zijn vragen gesteld aan concurrerende ziekenhuizen en vijf zorgverzekeraars in de regio.

Het HagaZiekenhuis en de Reinier de Graaf Groep bieden algemene ziekenhuiszorg en topzorg aan. Zoals gebruikelijk heeft de NMa bij haar onderzoek de Nederlandse Zorgautoriteit geraadpleegd. Het fusiebesluit wordt zo spoedig mogelijk gepubliceerd op www.acm.nl.