Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

NMa: whitelabels versterken met eigen vergunning na Trianel drama

Whitelabels die zaken deden met het failliete energiebedrijf Trianel Energy hebben veelal hun klanten weten te behouden door ze onder te brengen bij andere energieleveranciers.

Whitelabels zijn bedrijven die onder een eigen merknaam contracten afsluiten maar niet zelf de energie leveren. De NMa geeft whitelabels tot 1 april de tijd om een eigen leveringsvergunning te verkrijgen. Met een eigen leveringsvergunning zijn deze partijen minder kwetsbaar bij faillissementen.

"Wij vinden het belangrijk dat deze whitelabels niet door het faillissement van Trianel in de problemen zijn gekomen", zegt NMa-voorzitter Chris Fonteijn. "Deze whitelabels kunnen nu blijven doorgroeien tot serieuze aanbieders op de energiemarkt."

De NMa trok op 24 december 2012 de vergunning van Trianel Energy in omdat het bedrijf niet meer voldeed aan de eisen voor de vergunning. Trianel was leverancier aan kleinverbruikers, whitelabels en aan partners die actief zijn met het decentraal opwekken van elektriciteit bijvoorbeeld via warmtekrachtcentrales van tuinders.

De NMa garandeert de levering van zowel gas als elektriciteit voor consumenten en kleine mkb-ers die klant waren bij Trianel. Grootverbruikers die zaken deden met Trianel zijn zelf verantwoordelijk om een nieuwe partij te zoeken voor de levering van elektriciteit en gas. Indien een klant niet tevreden is over die nieuwe leverancier of diens tarieven of voorwaarden, kan hij naar een andere leverancier overstappen. Hierbij geldt de gebruikelijke opzegtermijn van 30 dagen.