Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit op bezwaar inzake geschil Desco C.V. vs. Stedin Netbeheer

De Raad van Bestuur heeft op 24 juli 2012 vastgesteld dat Stedin in strijd heeft gehandeld met artikel 30, tweede lid, van de Elektriciteitswet 1998 door tot 1 juli 2011 systeemdienstentarieven in rekening te brengen bij Desco omdat niet is gebleken van verbruik door Desco. Op 5 december 2012 heeft de Raad het bezwaar van Stedin tegen het voornoemde besluit ongegrond verklaard.

TenneT heeft als taak om systeemdiensten uit te voeren. Volgens de Raad heeft Stedin als regionale netbeheerder niettemin een eigen verantwoordelijkheid voor het in rekening brengen en innen van systeemdienstentarieven bij partijen die op haar eigen net zijn aangesloten. De regionale netbeheerder kan derhalve niet naar TenneT verwijzen in het geval de regionale netbeheerder ten onrechte systeemdienstentarieven in rekening heeft gebracht.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Meer in deze zaak