Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Ontheffing Energie Cluster Luttelgeest Netwerk B.V. gas

Aan Energie Cluster Luttelgeest Netwerk B.V. (“ECL”) is een ontheffing verleend voor haar gasnet gelegen in de Noordoostpolder te Luttelgeest. ECL beschikt over een gasnet. ECL beheert dit gasnet zelf. In een beperkt aantal gevallen is het mogelijk om een ontheffing te krijgen van de verplichting om een netbeheerder voor een gasnet aan te wijzen en kan de ontheffinghouder zelf het gasnet beheren. Aanvankelijk was de ontheffing geweigerd omdat ECL onvoldoende heeft aangetoond dat zij voldeed aan de criteria voor een ontheffing. Hiertegen is ECL in bezwaar gegaan. In bezwaar is door ECL alsnog een onderbouwing met behulp van nieuwe informatie aangeleverd. Op basis van de in bezwaar overgelegde informatie constateert de NMa dat de aanvraag voldoet aan de vereisten voor een ontheffing.


Bijlagen

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Meer in deze zaak