Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit in het geschil tussen Tele2 en KPN inzake wholesale tarieven

Het college van OPTA (Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit) heeft op 2 maart 2012 een besluit genomen in een geschil tussen Tele2/BBned en KPN. KPN levert aan Tele2 wholesalediensten, waaronder MDF- en colocatiediensten. KPN brengt Tele2 tarieven voor deze diensten in rekening.

Het geschil gaat over de hoogte van de kostencomponent ‘Interest on Receivables’. Bij de berekening van deze kosten gaat KPN uit van een gemiddelde periode tussen het leveren van de diensten en het betalen voor de dienst. Tele2 stelt dat de periode in werkelijkheid korter is. KPN baseert de rekening volgens Tele2 op een hogere vergoeding dan nodig is voor de werkelijke gemaakte kosten.

Het college stelt echter vast dat de overeenkomsten tussen KPN en Tele2 en de uitvoering daarvan door KPN niet in strijd zijn met de Telecommunicatiewet. Het college wijst het verzoek van Tele2 dan ook af.

 

Documenten

Besluit in het geschil tussen Tele2 en KPN inzake wholesale tarieven (PDF - 346.64 KB)
 

Meer in deze zaak