Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

PostNL bezorgde brieven in 2016 op tijd

 

PostNL heeft in 2016 voldaan aan de wettelijke eis om minimaal 95% van de brieven de volgende werkdag te bezorgen: 96,4% van de normale brievenbuspost, rouwpost en medische post werd op tijd bezorgd. Ook heeft PostNL genoeg postvestigingen om ervoor te zorgen dat iedere Nederlander voldoende toegang heeft tot de dienstverlening van PostNL.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft dit vastgesteld.

Eisen aan PostNL

PostNL is als enige postvervoerder in Nederland verplicht om een basispakket aan diensten aan te bieden. De wet stelt daarom bepaalde eisen waaraan PostNL moet voldoen. Die eisen gaan over de kwaliteit van bezorgen en over de beschikbaarheid van dienstverlening. PostNL moet brievenbuspost binnen een dag op dinsdag tot en met zaterdag bezorgen; rouwpost en medische post worden ook op maandag bezorgd. ACM ziet erop toe dat PostNL zich aan de regels houdt.

Voldoende postvestigingen

Alle diensten van PostNL moesten in 2016 voor 95% van de inwoners van Nederland binnen een straal van vijf kilometer beschikbaar zijn. Aan deze norm voldoet PostNL ruim met 99,7%. Buiten woonkernen met meer dan 5.000 inwoners geldt dat voor minimaal 85% van de inwoners het volledige assortiment binnen vijf kilometer beschikbaar moet zijn. Aan deze norm voldoet PostNL ook ruim, met 98,3%. Bij servicepunten met een volledig assortiment kunnen mensen terecht voor postzegels, het versturen van brieven en blindenpost, voor aangetekende post en voor binnenlandse en buitenlandse pakketten.

Zie ook

Meer in deze zaak