Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Pon Luxury Cars wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over PGZ Holding (concentratiemelding)

Pon Luxury Cars B.V. wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over PGZ Holding B.V. De bedrijven hebben op 23 oktober 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Pon Holdings B.V.: is actief op het gebied van de import van personenauto’s en lichte bedrijfswagens, ook actief van de detailhandel in nieuwe en gebruikte personenauto’s en lichte bedrijfswagens en de daarbij behorende onderdelen, accessoires, onderhoud en reparaties.
  • Pon Luxury Cars B.V.: is actief op het gebied van de verkoop van nieuwe en gebruikte personenauto’s van de merken Porsche, Bentley, Lamborghini, Rimac en Bugatti.
  • PGZ Holding B.V.: is een onderneming die met meerdere (auto)dealers actief is met de verkoop van nieuwe en gebruikte personenauto’s van het merk Porsche en gebruikte personenauto’s van het merk Bentley. Ze zijn ook actief met de verkoop van elektrische motorfietsen van het merk Energica. Voorts importeert PGZ (uitsluitend) gebruikte personenauto’s van luxe automerken.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355