Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Pon en NS mogen onder voorwaarden samen een nieuwe onderneming starten (concentratiebesluit)

Pon Netherlands B.V. en NS Groep N.V. mogen onder voorwaarden samen een nieuwe onderneming starten. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 20 mei 2020 besloten. Er blijft na de joint venture voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Pon Netherlands B.V. is een dochtermaatschappij van Pon Holdings B.V. Pon Holdings B.V. is de holding van de Pon groep, een bedrijf met meer dan 14,000 werknemers, wereldwijd actief in 34 landen op het gebied van mobiliteitsproducten, -diensten en -oplossingen en industriële oplossingen.
  • NS Groep N.V. is een openbaar vervoerbedrijf met de basis in Nederland, en met een Nederlandse aandeelhouder: de Staat der Nederlanden. NS exploiteert diensten met betrekking tot openbaar treinvervoer en gerelateerde diensten zoals het aanbieden van deelfietsen (OV-fiets) met een specifieke focus op het faciliteren van vervoer van- en terug naar treinstations.
  • Hely biedt gebruikers van haar app toegang tot meerdere deelvervoersmodaliteiten van verschillende mobiliteitsaanbieders. Het aanbod van Hely omvat (elektrische) fietsen, cargofietsen en (elektrische) auto’s, die beschikbaar zijn op vaste fysieke locaties (‘hubs’.)
  • Next is ook actief op het gebied van deelvervoer-hubs. Zij stelt via hubs meerdere deelvervoersmodaliteiten ter beschikking aan ondernemingen, appartementencomplexen en woonwijken. Momenteel biedt Next onder andere (elektrische) fietsen, (elektrische) auto’s en (elektrische) cargofietsen aan.
 

Documenten

Pon en NS mogen onder voorwaarden samen een nieuwe onderneming starten (concentratiebesluit) (PDF - 1017.85 KB)