Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Parcom wil gedeeltelijke zeggenschap verkrijgen over Wajer (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

Parcom Capital Management B.V. wil gedeeltelijke zeggenschap verkrijgen over Wajer. De bedrijven hebben op 16 augustus 2022 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Parcom is een investeringsmaatschappij die door middel van investeringen actief is in mid-market private equity. Daarbij richt Parcom zich met name op de lange termijn groei van haar participaties. Parcom focust zich voornamelijk op investeringen in de Benelux.
  • Wajer is een in Nederland gevestigde internationale aanbieder van motorjachten met een maximale lengte van 23,5 meter. Wajer verkoopt haar jachten aan klanten over de hele wereld en is ook actief in de verkoop van tweedehands Wajer-jachten (in- en verkoop). Wajer beheert daarnaast vier zogenoemde service-hubs, waarvandaan zij uitsluitend aan Wajer-klanten zogenaamde summer/winter care services biedt. Deze services bestaan onder meer uit het schoonmaken van de jachten, het maken van een technische back-up, het vullen van de watertank en algemeen onderhoud.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u belanghebbende bent bij deze concentratie en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355