Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Oaktree Capital Group wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over The Specialist Group International Holding

Oaktree Capital Group LLC (hierna: Oaktree) wil via OCM Luxembourg POW VI TSG S.à.r.L. uitsluitende zeggenschap verkrijgen over The Specialist Group International Holding B.V. (hierna: The Specialist). De bedrijven hebben op 21 juni 2022 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Oaktree is een alternatieve, niet-traditionele beleggingsonderneming met wereldwijde activiteiten, die de nadruk legt op een waardegeoriënteerde en risicogecontroleerde benadering van beleggingen in distressed debt, high yield obligaties, converteerbare effecten, senior leningen, corporate control, vastgoed, aandelen uit opkomende markten en mezzaninefinanciering.
  • The Specialist is voornamelijk actief in de Benelux en levert uitzenddiensten van technische interim professionals (op detacherings- of consultancy basis) en daaraan gerelateerde projectmanagement diensten aan opdrachtgevers die met name actief zijn in de volgende industrieën: industrie, infrastructuur, machines, opslag, gas, chemie, life sciences, raffinaderijen, energie & duurzame energie en gebouwgebonden diensten. De activiteiten van TSG worden op de markt gebracht onder de merknamen STAR, Sentijn, Or-Quest en ECC.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355