Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Nuon Sales mag Delta Energie overnemen (concentratiebesluit)

N.V. Nuon Sales, onderdeel van de Vattenfall-groep mag Delta Energie B.V. overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 18 februari 2018 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

N.V. Nuon Sales: is actief op het gebied van verkoop van elektriciteit en gas. Verder ontplooit zij activiteiten op het gebied van de verkoop, installatie en het onderhoud van cv-ketels. De onderneming levert en exploiteert tevens laadpunten, laaddiensten en laadpassen voor elektrische auto’s.

Delta Energie B.V.: is actief op het gebied van verkoop van elektriciteit en gas. Verder ontplooit de onderneming activiteiten op het vlak van installatie van verwarmings- en luchtbehandelingsapparatuur.

ACM heeft onderzocht of de activiteiten van beide partijen elkaar overlappen en of daardoor de  mededinging zou kunnen worden beperkt. De overlap beperkt zich in hoofdzaak tot de verkoop van elektriciteit en gas aan kleinverbruikers. Door de overname van Delta neemt het aandeel van Nuon op die markt in geringe mate toe; er blijven voldoende concurrenten over, waaronder Eneco en Essent.

 

Documenten

Nuon Sales mag Delta Energie overnemen (concentratiebesluit) (PDF - 35.36 KB)