Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Nikita SAS mag Airplane Holding overnemen (concentratiebesluit)

Nikita SAS mag Airplane Holding B.V. overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 25 juni 2019 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

De betrokken ondernemingen voeren de volgende activiteiten uit:

  • Nikita SAS: is een houdstermaatschappij van de Franse private equity investeerder Naxicap Partners. Naxicap partners houdt via Nikita SAS honderd procent van de aandelen in verschillende entiteiten die gezamenlijk de Technicis Group vormen. Technicis levert vertaaldiensten in Frankrijk, België, Zwitserland, Italië, Finland, Spanje, Tsjechië en Canada.
  • Airplane Holding B.V.: is de holding die Livewords houdt. Livewords levert vertaaldiensten in Nederland. Airplane houdt verder alle aandelen van enkele andere kleinere aanbieders van vertaaldiensten.

Wanneer mag de fusie niet doorgaan?

Een fusie of overname mag niet doorgaan als het samengaan van de bedrijven negatieve gevolgen heeft voor de concurrentie. En daarmee uiteindelijk ook voor de consument negatief uitpakt. De bedrijven kunnen dan oplossingen aandragen om de gevolgen van de fusie of overname voor de concurrentie te verminderen.

Vindt de ACM de voorgestelde oplossingen voldoende? Dan mag de overname doorgaan. Accepteren wij die oplossingen niet? Dan moeten de bedrijven een vergunning bij ons aanvragen en doen wij nader onderzoek in een zogeheten tweede fase.

Vergunning aanvragen

Als de bedrijven een vergunning aanvragen, dan neemt de ACM binnen 13 weken een beslissing of de overname wel of niet door mag gaan. Ook in deze periode kunnen de bedrijven oplossingen aandragen.

Soms heeft de ACM meer informatie nodig. We vragen die informatie dan op bij de bedrijven die een overname hebben aangemeld. We zetten in dat geval de behandeltermijn stil totdat we die informatie hebben ontvangen

 

Documenten

Nikita mag Airplane Holding overnemen (concentratiebesluit (PDF - 35.02 KB)