Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

NIBE wil Calvin overnemen (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

NIBE Industrier AB (hierna: NIBE) wil het geplaatste kapitaal van Calvin Holdco B.V. (hierna: Calvin) overnemen van Calvin Investco B.V., Smile Invest N.V., P.F.J. Capital B.V. en Stichting Administratiekantoor Calvin Management. De bedrijven hebben op 22 juni 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • NIBE ontwikkelt en produceert een breed scala aan milieuvriendelijke, energie-efficiĆ«nte oplossingen voor binnenklimaatcontrole. NIBE brengt deze producten daarna op de markt via haar distributeurs.
  • Calvin ontwikkelt, produceert en verkoopt energie-efficiĆ«nte huisvestings- en bouwoplossingen op het gebied van verwarming, koeling, warm water, ventilatie en regeltechniek. Zij bedient groothandelaren, vastgoedontwikkelaars, installateurs en huiseigenaren.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355