Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Neste Oyj wil Walco Foods Unlimited Company overnemen (concentratiemelding)

Neste Oyj, wilt via haar dochterondernemingen Neste Components B.V. uitsluitende zeggenschap over Walco Foods Unlimited Company verkrijgen. De bedrijven hebben op 27 juli 2022 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Neste is een wereldwijd actieve raffinage- en marketingonderneming die zich toelegt op transportbrandstoffen en hernieuwbare polymeren en chemicaliën. Neste produceert o.a. biobrandstoffen die geschikt zijn voor diesel en biobrandstoffen die geschikt zijn voor benzine. Voor de productie van hernieuwbare transportbrandstoffen en hernieuwbare polymeren en chemicaliën gebruikt de Neste-groep een verscheidenheid aan hernieuwbare grondstoffen (oliën, afval en residuen), waaronder dierlijke vetten en used cooking oil.
  • Walco Foods is actief in de aankoop en wederverkoop van hoofdzakelijk verwerkte dierlijke vetten en verwerkte dierlijke eiwitten en in het regelen van het transport van de leveranciers naar de klanten via logistieke dienstverleners.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355