Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Mutares wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Prénatal (concentratiemelding)

Mutares Holding-68 GmbH wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Prénatal Moeder en Kind B.V. en haar dochtervennootschap Wij Special Media B.V. De bedrijven hebben op 7 november 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Mutares is een speciaal voor deze transactie opgerichte vennootschap waarvan de aandelen worden gehouden door Mutares SE & Co. KGaA, een in Duitsland gevestigde internationaal opererende investeringsmaatschappij die zich richt op het verwerven van belangen in grote ondernemingen en middelgrote bedrijven in turn-around situaties. Eén van haar andere portfoliobedrijven, te weten Keeeper Group, is actief in de verkoop van babyproducten. Keeeper Group opereert uitsluitend in de groothandel.
  • Prénatal is actief op het gebied van detailhandel in baby- en zwangerschapsproducten. Daarnaast geeft Prénatal boeken en tijdschriften uit op het gebied van baby’s middels Wij Special Media B.V.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355