Kruimelpad

Nieuwsbericht

Mirage mag Intertoys overnemen

20-09-2019

Mirage Holdings B.V. wil Intertoys B.V. overnemen. De bedrijven hebben op 4 september 2019 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

  • Mirage Holdings B.V. exploiteert de winkelketens Blokker en Big Bazar. Blokker houdt zich bezig met detailhandel in huishoudelijke artikelen; Big Bazar verkoopt hoofdzakelijk laaggeprijsde merkproducten op het gebied van persoonlijke verzorging, schoonmaak en food. Beide ketens verkopen op beperkte schaal ook speelgoed.
  • Intertoys verkoopt in zijn winkels speelgoed en videospellen.

De ACM heeft deze voorgenomen overname onderzocht. De toezichthouder heeft geen reden om aan te nemen dat de overname de mededinging op de Nederlandse speelgoedmarkt zou kunnen belemmeren. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. De ACM heeft daarom de overname op 18 september 2019 goedgekeurd. Het goedkeuringsbesluit vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Ontheffing wachtperiode

Normaal gesproken mogen ondernemingen pas een overname tot stand brengen als de ACM hiervoor haar definitieve toestemming heeft gegeven. Deze wachtperiode voorkomt dat zaken moeten worden teruggedraaid als de ACM de overname niet goedkeurt.

Intertoys verkeerde in serieuze financiële problemen, die alleen door een snelle overname konden worden opgelost. Inachtneming van de wachtperiode zou voortzetting van de onderneming in gevaar brengen, met name omdat Intertoys dan niet op tijd speelgoed kon inkopen voor de cruciale eindejaarsperiode. Daarom heeft ACM meteen al na de melding op 5 september 2019 voorlopig toestemming verleend voor de overname (ontheffing van de wachtperiode). Het ontheffingsbesluit vindt u eveneens onderaan de pagina.