Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

M&G Alternatives Investment Management mag Coöperatief BCTN Europe overnemen (concentratiebesluit)

M&G Alternatives Investment Management Limited mag via Vesters BidCo B.V., Coöperatief BCTN Europe U.A. overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 13 juli 2021 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Vesters BidCo is opgericht ten behoeve van de voorgenomen overname. Vesters Bidco wordt indirect beheerd door M&G AIM.
    • M&G AIM is fondsbeheerder van het investeringsbedrijf Infracapital dat actief is op het gebied van investeringen in aandelen in infrastructuur, bijvoorbeeld nutsvoorzieningen, transport, communicatie en hernieuwbare energiebronnen. M&G AIM is een indirecte dochteronderneming van M&G plc (M&G).
    • M&G belegt in en beheert een breed scala aan activa, waaronder aandelen, vastrentende objecten en onroerend goed. M&G investeert in Groot-Brittanië, continentaal Europa, Azië, Noord- en Zuid-Amerika en Zuid-Afrika.
  • BCTN is in Nederland en België actief op het gebied van overslagdiensten in binnenlandse havens, vrachtvervoer over binnenlandse wateren, vrachtvervoer per vrachtwagen en aanverwante diensten, zoals containeropslag, reefer diensten en administratieve en douanediensten.
 

Documenten

M&G Alternatives Investment Management mag Coöperatief BCTN Europe overnemen (concentratiebesluit) (PDF - 37.64 KB)