Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Melding internationale passagiersdienst per spoor – European Sleeper Coöperatie

De Autoriteit Consument en Markt (de ACM) heeft op 21 april 2021 van European Sleeper Coöperatie U.A. een melding ontvangen van haar voornemen om  vanaf 11 december 2022, of zoveel eerder als praktisch mogelijk is, een internationale nachtdienst per spoor tussen Oostende (België), Praag (Tsjechië) en Warschau (Polen) aan te bieden, met tussenstops in Nederland. Deze dienst zal worden uitgevoerd in samenwerking met RegioJet a.s..

Welke frequentie en capaciteit heeft de nieuwe treindienst?

De frequentie van deze treindienst is naar verwachting 3x per week, met de bedoeling in de loop van het eerste jaar uit te breiden naar een dagelijkse dienst.

Op welke stations stopt de trein in Nederland?

Deze treindienst zal in Nederland stoppen in Roosendaal en Rotterdam Centraal en, afhankelijk van de capaciteitsverdeling,  in Den Haag HS, Schiphol, Amsterdam Centraal/Amsterdam Bijlmer ArenA en Deventer. De trein is niet voor binnenlands vervoer in België en Nederland toegankelijk. De volledige melding, zoals door European Sleeper Coöperatie U.A. gedaan, vindt u onderaan de pagina.

Aanvragen van een analyse door de ACM

De betrokken concessieverleners, de betrokken concessiehouders, de infrastructuurbeheerder en andere belanghebbende bevoegde autoriteiten (artikel 11, lid 2, onder b, Richtlijn 2012/34/EU) hebben de mogelijkheid bij de ACM een analyse aan te vragen van de impact van de voorgenomen treindienst op het economisch evenwicht van één of meer betrokken concessies. Deze aanvraag moet voldoen aan artikel 7 van Uitvoeringsverordening (EU) 2018/1795.

U kunt uw aanvraag en de bijlagen tot uiterlijk 21 mei 2021 per e-mail versturen naar %20opentoegang [at] acm [punt] nl (opentoegang[at]acm[dot]nl) , met als onderwerp ‘Aanvraag analyse economisch evenwicht’ en onder vermelding van zaaknummer ACM/21/049897.

 

Documenten

Meldingsformulier nieuwe passagiersdienst European Sleeper Cooperatie U.A. (PDF - 225.71 KB) Dienstregeling Oostende-Praag (PDF - 77.95 KB)