Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

MediaMarkt wil acht winkels van BCC overnemen (concentratiemelding)

Media Markt Saturn Holding Nederland B.V. (MediaMarkt) wil acht winkels van BCC Holding B.V. (BCC Groep) overnemen. De bedrijven hebben op 26 oktober 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • MediaMarkt: is onderdeel van de Duitse winkelketen MediaMarkt Saturn Retail Group ("MMSRG") die voornamelijk actief is op het gebied van online en offline verkoop van consumentenelektronica in 13 landen in Europa (inclusief Nederland) onder de merknamen MediaMarkt en Saturn. MMSRG is indirect eigendom van en staat onder controle van het beursgenoteerde Ceconomy AG. MediaMarkt verkoopt en levert consumentenelektronica zowel in fysieke winkels als online in Nederland. Daarnaast heeft MediaMarkt haar eigen merk consumentenelektronica die zij uitsluitend via haar eigen distributiekanalen verkoopt. Verder verleent MediaMarkt aanpalende diensten aan consumenten, zoals reparatie en installatie van consumentenelektronica.
  • BCC Groep: is eveneens actief op het gebied van online en offline verkoop van consumentenelektronica in heel Nederland. Daarnaast biedt de BCC Groep eveneens aanpalende diensten aan, zoals de reparatie en installatie van consumentenelektronica.
  • De activiteiten van BCC die MediaMarkt voornemens is te verkrijgen zijn de winkels in Amsterdam (Gelderlandplein), Barendrecht, Beek, Beverwijk, Delft, Hilversum, Nijmegen en Zoeterwoude.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355