Kruimelpad

Besluit

Mediahuis Noord-Nederland mag FBJM Media Holding overnemen (concentratiebesluit)

02-12-2020

Mediahuis Noord-Nederland B.V. (Mediahuis) mag FBJM Media Holding B.V. (NDC) overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 30 november 2020 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Mediahuis is een internationaal mediabedrijf voornamelijk actief als uitgever van landelijke dagbladen, regionale dagbladen, huis-aan-huisbladen, tijdschriften en is online actief met een aantal mobiele apps en websites. Mediahuis is ook actief in het distribueren van dagbladen en heeft een eigen drukkerij in Amsterdam.
  • NDC is een Nederlands mediabedrijf voornamelijk actief in Noord-Nederland als uitgever van regionale dag- en nieuwsbladen, huis-aan-huisbladen en is online actief met een aantal (thema) websites en via enkele gaming- en ticketing activiteiten. NDC is in beperkte mate actief in de evenementenbranche in Noord-Nederland. NDC is daarnaast ook actief in het distribueren en drukken van dagbladen.