Kruimelpad

Nieuwsbericht

Manon Leijten wordt bestuurslid bij de ACM

22-11-2019

Manon Leijten is door de minister van Economische Zaken en Klimaat benoemd tot bestuurslid bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De benoeming gaat in per 2 maart 2020. Het ACM-bestuur bestaat naast Manon Leijten uit Cateautje Hijmans van den Bergh en Martijn Snoep. Manon Leijten is de opvolger van Henk Don.

Drs. M. (Manon) Leijten werkte de afgelopen zesenhalf jaar als secretaris-generaal bij het ministerie van Financiën. Eerder, van 2011 tot 2013, was zij directeur-generaal Algemene Bestuursdienst bij het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties. Daarvoor, van 2008 tot 2011, was zij directeur Financieel Economische Zaken bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Manon Leijten studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Martijn Snoep, bestuursvoorzitter van de ACM: “Wij zijn erg blij met de komst van Manon. Zij heeft een grote politiek-bestuurlijke ervaring en beleidseconomische expertise. Ze brengt de nodige ervaring met het werk van markttoezichthouders mee vanuit haar functie als secretaris-generaal van Financiën en haar contacten met AFM en DNB. We kijken uit naar de samenwerking.”