Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Maersk L&S mag B2C Europe overnemen (concentratiebesluit)

Maersk Logistics & Services International A/S (“Maersk L&S”) mag B2C Europe Holding B.V. (“B2C Europe”) overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 6 september 2021 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Maersk L&S is een l00%-dochteronderneming van A.P. Moller-Maersk A/S ("APMM'). Maersk L&S fungeert als de juridische moederentiteit van APMM's wereldwijde logistieke activiteiten, die met name binnenlands transport, contractlogistiek, douane-inklaringsdiensten, luchtvrachtexpeditie, less-than-container load ("LCL") en cold chain logistiek omvatten. Met betrekking tot transportdiensten, bieden Maersk L&S en haar groepsondernemingen zeevervoerdiensten, in het bijzonder containervervoerdiensten (alsook LCl-diensten), binnenlandse diensten, intercontinentaal spoorvervoer en luchtvracht aan.
  • B2C Europe is een aanbieder van internationale logistieke diensten aan e-commerce retailers en groothandelaars. In het bijzonder biedt B2C Europe grensoverschrijdende distributie en retour logistieke diensten aan.B2C Europe's internationale bezorgingsoplossingen omvatten een aanbod van traceerbare en niet-traceerbare diensten die gebruik maken van binnenlandse last mile-bezorgingsnetwerken, bestaande uit een combinatie van binnenlandse postdiensten en koeriers.
 

Documenten

Maersk L&S mag B2C Europe overnemen (concentratiebesluit) (PDF - 91.6 KB)