Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Louwman mag Orange Vennootschappen overnemen (concentratiebesluit)

Louwman Dealer Group B.V. (“Louwman”) mag Orange Motors B.V. en Orange Schade B.V. (“Orange Vennootschappen”) overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 19 mei 2022 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Louwman: Louwman maakt deel uit van de Lohomij Groep. De tot de Lohomij Groep behorende ondernemingen zijn actief op het gebied van de import van personenauto's en lichte bedrijfswagens, auto-onderdelen en -accessoires en autobanden en accu's, de (detail)handel in nieuwe en gebruikte personen- en lichte bedrijfsauto's van verschillende merken en de daarbij behorende onderdelen, accessoires, autobanden en accu's alsmede de (detail)handel in nieuwe en gebruikte vrachtwagens en de daarbij behorende onderdelen en accessoires. Voorts ontplooit de Lohomij Groep dienstverlening op het gebied van onderhoud, reparatie, (schade)herstel en autoleasing.
  • Orange Vennootschappen: De hoofdactiviteit van Orange Motors is de (detail)handel in nieuwe en gebruikte personenauto's en lichte bedrijfswagens van het merk Opel en de daarbij behorende onderdelen, accessoires, onderhoud en reparaties. In het verlengde daarvan ontplooit Orange Motors, zij het in beperkte mate, activiteiten op het gebied van de leasing van personenauto's en lichte bedrijfswagens, de bemiddeling voor het aangaan van (auto)financieringen en assurantiebemiddeling (van motorrijtuigen). Orange Schade is actief op het gebied van autoschadeherstel.
 

Documenten

Louwman mag Orange Vennootschappen overnemen (concentratiebesluit) (PDF - 39 KB)