Kruimelpad

Besluit

Louwman mag Automotions overnemen (concentratiebesluit)

12-08-2020

Louwman Dealer Group B.V. mag Automotions MB B.V., Automotions MBR B.V., Automotions P B.V. en Automotions PB B.V. (Automotions) overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 10 augustus 2020 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Louwman Dealer Group B.V.(Louwman): is actief op het gebied van de import van personenauto's en lichte bedrijfswagens (van de merken Toyota en Lexus) en autobanden (van het merk Yokohama), de detailhandel in nieuwe en gebruikte personen- en lichte bedrijfsauto’s van verschillende merken en de daarbij behorende onderdelen, accessoires, autobanden en accu’s alsmede de detailhandel in nieuwe en gebruikte vrachtwagens (van het merk Mercedes) en de daarbij behorende onderdelen en accessoires. Voorts ontplooit de Lohomij Groep dienstverlening op het gebied van onderhoud, reparatie, (schade)herstel en autoleasing. Daarnaast zijn de tot de Lohomij Groep behorende ondernemingen onder meer actief op het gebied van financiële dienstverlening, assurantiebemiddeling. en vastgoedbeheer.
  • Automotions MB B.V. , Automotions MBR B.V., Automotions P B.V., Automotions PB B.V. (Automotions): zijn als dealers actief op het gebied van de detailhandel in nieuwe en gebruikte personenauto's en lichte bedrijfswagens van de merken Peugeot en Mercedes (waaronder ook het submerk Smart) en vrachtwagens van het merk Mercedes en de daarbij behorende onderdelen, accessoires, onderhoud en reparaties. De Automotions Vennootschappen zijn in beperkte mate tevens betrokken bij de bemiddeling voor het aangaan van (auto)financieringen en verzekeringen voor voertuigen.