Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Louwman ID&D wil Cyclovriend overnemen (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

Louwman ID&D B.V. is voornemens uitsluitende zeggenschap te verkrijgen over Cyclovriend B.V. De bedrijven hebben op 30 mei 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Louwman ID&D B.V. is een dochteronderneming van Lohomij B.V. (Louwman Group). De tot de Louwman Group behorende ondernemingen zijn onder andere actief op het gebied van import van en (detail)handel in personenauto’s en lichte bedrijfswagens en de daarbij behordende onderdelen, accessoires, autobanden en accu’s alsmede de (detail)handel in nieuwe en gebruikte vrachtwagens en de daarbij behorende onderdelen en accessoires.
  • Cyclovriend B.V. is met verschillende ondernemingen in Nederland en België onder andere actief op het gebied van inkoop en verkoop van fietsen en de daarbij behorende onderdelen en accessoires alsmede het verrichten van onderhoud en reparaties aan de fietsen. Tevens is Cyclovriend actief op het gebied van fietslease.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:< /p>

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355