Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

LOGISTEED wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Van den Bos & van Daalen Materieel (concentratiemelding)

LOGISTEED, Ltd. wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Van den Bos & van Daalen Materieel B.V. en haar dochterondernemingen (hierna: BosDaalen). De bedrijven hebben op 3 augustus 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • LOGISTEED is wereldwijd actief op het gebied van expeditie- en (contract)logistieke dienstverlening. LOGISTEED biedt diensten met betrekking tot expeditie van vracht, waaronder landvracht, luchtvracht, zeevracht, grensoverschrijdend vervoer en intermodaal (transport). LOGISTEED biedt daarnaast (contract)logistieke dienstverlening voor derden (3PL), waaronder warehousing en distributiediensten (value added services), en douanediensten.
  • BosDaalen is actief op het gebied van vrachtvervoersdiensten en, slechts in beperkte mate, expeditiediensten. BosDaalen richt zich met name op geconditioneerd groupage vervoer van producten zoals fruit, groenten, bloemen en planten. Daarnaast biedt BosDaalen een beperkt aantal (contract)logistieke diensten aan. Hierbij ligt de focus voornamelijk op pallet cross-docking.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355