Kruimelpad

Lineage Dutch Bidco 4 mag Kloosterboer Group overnemen (concentratiebesluit)

Lineage Dutch Bidco 4 B.V., onderdeel van Lineage Logistics-groep, mag Kloosterboer Group B.V. overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 20 augustus 2021 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

De betrokken ondernemingen voeren de volgende activiteiten uit:

  • Lineage Dutch Bidco 4 B.V.: maakt deel uit van de wereldwijd opererende Lineage Logistics Groep die actief is op het gebied van logistieke dienstverlening waaronder temperatuur gecontroleerde opslag, transport, en verwerking van goederen. De activiteiten van Lineage in Nederland beperken zich tot de opslag van goederen in vrieshuizen, de expeditie van goederen en in beperkte mate de productie van ijslolly‚Äôs.
  • Kloosterboer Group B.V.: is gespecialiseerd in temperatuur gecontroleerde opslag, stuwadoren, logistiek, expeditie van goederen en het afhandelen van douaneformaliteiten. Kloosterboer is daarnaast in beperkte mate actief op het gebied van de opslag van metalen, transportdiensten in de vorm van backhaul-diensten.