Kruimelpad

Nieuwsbericht

Liandon en Alliander DGO krijgen nieuwe namen en logo’s

03-12-2018

Liandon en Alliander DGO gaan sinds respectievelijk 26 november en 3 december verder onder de namen Qirion en Firan. Daarmee onderscheiden deze commerciële bedrijven zich van de regionale netbeheerder Liander, met wie zij via de Alliandergroep verbonden zijn. Alliander komt hiermee de toezegging na die zij eerder aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) had gedaan om duidelijk onderscheid te maken in namen en logo’s tussen aan de ene kant de netbeheerder en aan de andere kant de commerciële bedrijfsonderdelen.

Duidelijkheid voor consumenten en bedrijven

De commerciële bedrijven die aan Alliander zijn verbonden, kunnen door de nieuwe namen en de nieuwe logo’s niet langer oneigenlijk profiteren van de naamsbekendheid van de netbeheerder. Voor consumenten en bedrijven is het voortaan duidelijk met wie ze te maken hebben: met de netbeheerder die wettelijke taken zoals het transport van elektriciteit en gas uitvoert of met een commercieel bedrijf dat aanverwante activiteiten verricht. Voorheen was dat onvoldoende duidelijk.

Henk Don, bestuurslid ACM: “Concurrenten staan door de naamswijziging niet langer op achterstand. En consumenten en bedrijven zien dat ze een duidelijke keuze hebben.”

Andere netbeheerders pasten eerder al hun naam aan

Netbeheerders Coteq Netbeheer (voorheen Cogas) en Enduris (voorheen Delta Netwerkbedrijf) hebben eerder al hun namen aangepast om daarmee een duidelijk onderscheid aan te brengen tussen de regionale netbeheerders en de commerciële bedrijven. Ook Rendo heeft in dit verband twee nieuwe bedrijven in de groep opgericht: Enavi en N-TRA om de diensten van Rendo Duurzaam en Rendo Beheer over te nemen.

Zie ook:

Toezeggingsbesluit Alliander over gebruik naam en beeldmerk