Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Kraakman wil de landbouw-, tuin- en parkactiviteiten van de Kok overnemen (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

Kraakman Perfors B.V. (“Kraakman”) wil de landbouw-, tuin- en parkactiviteiten van Geert-Jan de Kok B.V. (de Kok) overnemen. De bedrijven hebben op 15 november 2021 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Kraakman: Kraakman is een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid naar Nederlands recht. Het is een 100% dochteronderneming van DKM en is actief op het gebied van de detailhandel in landbouwmachines, tuinmachines en bouw- en grondverzetmaterieel. Kraakman is voornamelijk actief als dealer van John Deere. Kraakman is uitsluitend in Nederland actief.
  • de Kok (de Doelonderneming): De Doelonderneming betreft de landbouw, tuin en park activiteiten (inclusief relevante activa, passiva en personeel) van de Kok. Deze activiteiten omvatten met name het optreden als verdeler van landbouwmachines van het merk John Deere. De Doelonderneming is daarnaast ook actief als verdeler van de volgende merken voor landbouwwerktuigen: AVR, Karcher, Kemper, Krampe, Kuhn, Monosem, OCMIS, Roelama, Schuitemaker, lebbe, Trioliet, Veenhuis, Vicon, Zuidberg en Stihl. De grondverzet activiteiten van de Kok worden niet door Kraakman overgenomen.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355