Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

KPN wil Youfone overnemen (concentratiemelding)

KPN B.V. (hierna: KPN) wil Youfone Nederland B.V. en Youfone Zakelijk B.V. (hierna gezamenlijk: Youfone) overnemen. De bedrijven hebben op 28 juni 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • KPN is een dochteronderneming van Koninklijke KPN N.V. en is een vaste en mobiele netwerkoperator in Nederland. De activiteiten van KPN bestaan uit het aanbieden van elektronische communicatiediensten via haar vaste en mobiele netwerken, waaronder (bundels van) telefonie, data, internet, televisie en zakelijke netwerkdiensten. KPN hanteert een open wholesale model voor toegang tot haar vaste en mobiele netwerken. Volgens dit model biedt KPN wholesale toegangsdiensten aan via haar mobiele netwerk, en een glasvezel- en kopernetwerk op basis van commerciĆ«le overeenkomsten. Telecomaanbieders kunnen zodoende elektronische communicatiediensten aanbieden aan zakelijke gebruikers en andere eindgebruikers, zonder in het bezit te zijn van een volledig eigen vast of mobiel netwerk.
  • Youfone is een mobile virtual network operator die gebruik maakt van het mobiele netwerk van KPN en op basis daarvan mobiele telecommunicatiediensten aanbiedt op de retailmarkt. Tevens biedt Youfone retail vast internet, televisie en telefonie aan.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355