Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Koninklijke Ahold Delhaize wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Cycloon Groep (concentratiemelding)

Koninklijke Ahold Delhaize N.V. wil, via haar dochteronderneming bol.com B.V., uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Cycloon Groep B.V. en haar dochterondernemingen. De bedrijven hebben op 10 juli 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Koninklijke Ahold Delhaize N.V. is gevestigd in Nederland en is de moedermaatschappij van een internationale groep supermarkten in Europa, de Verenigde Staten en Indonesië. In Nederland is KAD actief via bol.com op het gebied van online verkoop van food en non-food producten, waaronder de verkoop van dranken en delicatessen, boeken, e-books, dvd’s, speelgoed, muziek, games, software, consumentenelektronica, kleding en schoenen, huishoudelijke apparaten en computers, via haar supermarktketen Albert Heijn (AH), via speciaalzaken voor de detailhandel in drogisterijartikelen (Etos), en via Gall & Gall voor de verkoop van slijterijartikelen, alsook via haar online website en bezorgdienst ah.nl met betrekking tot al deze drie merken.
  • Cycloon Groep B.V. is actief in koeriersdiensten, postdiensten en pakketbezorgingsdiensten. Cycloon biedt “groene” bezorgoplossingen in Nederland (voornamelijk in maar ook net buiten de diverse steden) door post en pakketten per fiets te bezorgen.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355