Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

KMG5 B.V. mag B&K Holding B.V. overnemen (concentratiebesluit)

KMG5 B.V. mag B&K Holding B.V. overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 12 juli 2019 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

De betrokken ondernemingen voeren de volgende activiteiten uit:

  • KMG5 B.V. is actief in de sector handel, meer specifiek de verkoop van keukens en keukenapparatuur.
  • B&K Holding B.V. is actief in de sector handel, meer specifiek de verkoop van complete keukens en keukenonderdelen en de verkoop van groothuishoudelijke en kleinhuishoudelijke apparaten.

Wanneer mag de fusie niet doorgaan?

Een fusie of overname mag niet doorgaan als het samengaan van de bedrijven negatieve gevolgen heeft voor de concurrentie. En daarmee uiteindelijk ook voor de consument negatief uitpakt. De bedrijven kunnen dan oplossingen aandragen om de gevolgen van de fusie of overname voor de concurrentie te verminderen.

Vindt de ACM de voorgestelde oplossingen voldoende? Dan mag de fusie of overname doorgaan. Accepteren wij die oplossingen niet? Dan moeten de bedrijven een vergunning bij ons aanvragen en doen wij nader onderzoek in een zogeheten tweede fase.

Vergunning aanvragen

Als de bedrijven een vergunning aanvragen, dan neemt de ACM binnen 13 weken een beslissing of de [fusie, overname of joint venture] wel of niet door mag gaan. Ook in deze periode kunnen de bedrijven oplossingen aandragen.

Soms heeft de ACM meer informatie nodig. We vragen die informatie dan op bij de bedrijven die een [fusie, overname of joint venture] hebben aangemeld. We zetten in dat geval de behandeltermijn stil totdat we die informatie hebben ontvangen.

 

Documenten

Openbaar besluit KMG5 en BK Holding (PDF - 42.39 KB)