Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Klesch Group via Klesch Refining Denmark, mag Equinor Refining Denmark overnemen (concentratiebesluit)

Klesch Group Ltd via Klesch Refining Denmark ApS, mag Equinor Refining Denmark A/S overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 15 september 2021 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Klesch Refining Denmark ApS: KRD is een volledige dochteronderneming van Klesch. KRD is op 17 februari 2021 speciaal voor de overname van ERD opgericht en heeft geen lopende activiteiten. Klesch is eigenaar en exploitant van de Heideraffinaderij (Heide Raffinaderij) en een daarmee verbonden petrochemische productiefaciliteit. Klesch heeft een in Engeland geregistreerde onderneming, Klesch Petroleum Services Limited en een in Zwitserland geregistreerde onderneming, Klesch Petroleum SA, die beide de activiteiten volledig ondersteunen.
  • Equinor Refining Denmark A/S: ERD is een volledige dochteronderneming van Equinor Danmark A/S (de Verkoper), die op haar beurt een volle dochteronderneming is van Equinor ASA (Equinor) en exploiteert een olieraffinaderij in Denemarken (ERD Raffinaderij). Equinor is een energiebedrijf met activiteiten op het gebied van de productie van olie, gas, windenergie en zonne-energie in meer dan 30 landen. De enige bedrijfsactiviteit van ERD is de exploitatie van de raffinaderij van Equinor in Denemarken. ERD heeft geen aanwezigheid, activiteiten of activa buiten Denemarken.
 

Documenten

Klesch Group via Klesch Refining Denmark, mag Equinor Refining Denmark overnemen (concentratiebesluit) (PDF - 80.62 KB)