Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

KAD en Wadinko willen gezamenlijke zeggenschap verkrijgen over Cycloon (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

Koninklijke Ahold Delhaize N.V. (KAD) en Wadinko N.V. willen gezamenlijke zeggenschap verkrijgen over  Cycloon Beheer B.V. De bedrijven hebben op 11 april 2022 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • KAD: KAD is gevestigd in Nederland en is de moedermaatschappij van een internationale groep supermarkten in Europa, de Verenigde Staten en Indonesië. In Nederland is KAD actief via bol.com op het gebied van online verkoop van food en non-food producten, waaronder de verkoop van dranken en delicatessen, boeken, e-books, dvd’s, speelgoed, muziek, games, software, consumentenelektronica, kleding en schoenen, huishoudelijke apparaten en computers, via haar supermarktketen Albert Heijn (AH), via speciaalzaken voor de detailhandel in drogisterijartikelen (Etos), en via Gall & Gall voor de verkoop van slijterijartikelen, alsook via haar online website en bezorgdienst ah.nl met betrekking tot al deze drie merken.
  • Wadinko: Wadinko is een particuliere participatiemaatschappij die gevestigd is in Nederland. Wadinko bezit momenteel 33% van de aandelen in Cycloon. Wadinko wil bedrijvigheid en werkgelegenheid bevorderen in Overijssel, de Noordoostpolder en Zuidwest Drenthe en participeert in ondernemingen die behoren tot de verwerkende industrie, de zakelijke dienstverlening en de logistiek. Wadinko richt zich verder op duurzaam innoveren, produceren en investeren, ook met het oog op het terugdringen van de CO2. Wadinko streeft ernaar dat haar deelnemingen een belangrijke bijdrage leveren aan het bevorderen van de regionale economische structuur.
  • Cycloon: Cycloon is opgericht in 2002 in Nederland. Cycloon is actief in koeriersdiensten, postdiensten en pakketbezorgingsdiensten. Cycloon biedt “groene” bezorgoplossingen in Nederland (voornamelijk in maar ook net buiten de diverse steden) door post en pakketten per fiets te bezorgen. Cycloon heeft momenteel 35 locaties verspreid over Nederland en 22 partnerlocaties via welke zij haar pakketbezorgdiensten aanbiedt. Cycloon heeft ruim 1.200 medewerkers in dienst.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355