Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Intersaction en Quaeret mogen gezamenlijke zeggenschap verkrijgen over The Learning Network (concentratiebesluit)

Intersaction Fund III Coöperatief U.A.. en Quaeret B.V. mogen door middel van een nieuw opgerichte vennootschap Blackboard B.V., gezamenlijke zeggenschap verkrijgen over The Learning Network. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 8 augustus 2022 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Intersaction is een investeringsmaatschappij die zich richt op niche- en B2B- bedrijven. Intersaction houdt belangen in de volgende ondernemingen: BMAir (luchtsystemen voor cabines van graafmachines), Clean Solutions Group (reinigingsoplossingen), Foeth (hergebruikte machines en procesapparatuur) en Inmaco (machines voor o.a. voedselverpakkingen).
  • Quaeret is een holdingmaatschappij die belangen houdt in Gladventure B.V., actief in de ontwikkeling, productie en verkoop van tenten en LuxeTenten Rental B.V. (YALA), een internationale leverancier van canvas lodges.
  • The Learning Network (TLN), waar schoolboekenhandelaar VanDijk onderdeel van uitmaakt, is actief in de educatieve dienstverlening. TLN levert studieboeken, digitale licenties en verschillende studiematerialen aan leerlingen en studenten van het voortgezet onderwijs, mbo, hbo en wo in Nederland en (deels) in België.
 

Documenten

Intersaction en Quaeret mogen gezamenlijke zeggenschap verkrijgen over The Learning Network (concentratiebesluit) (PDF - 39.36 KB)